Agenda

NIEUWE DATA WORKSHOPS EN WOENSDAGMIDDAG (vrije inloop)

“VRIJ VAN GEEST SCHILDEREN”

Workshop schilderen als Jylian Gustlin

De vorige workshop hiervan was een groot succes. Op onze Facebookpagina kun je wat sfeerfoto’s bekijken.

Wil je ook op de hoogte blijven van nieuwe workshops, schrijf je dan in voor de mailinglijst.

Waar ging de workshop over:

Gustlin experimenteert met een verscheidenheid aan materialen om hun effecten te ontdekken. Werken met tweedelige epoxyhars, olie en acrylverf, houtskool, wax, bladgoud, pastel en grafiet, en verft en krast Gustlin op haar oppervlakken.

Bij Gustlin geeft het veel te ontdekken. Wil jij een dag net als Jylian experimenteren?
Javelin is al jaren bezig met deze texturen, de opbouw, het speelse, het verbinden van abstract en figuratief.
en wil haar ervaring graag met je delen.

Er wordt gewerkt met voorbeelden i.v.m. het formaat van de doeken.  Ervaar hoe jij het beleeft te schilderen als Jylian Gustlin. Een ervaring die veel waarde kan toevoegen aan je eigen werk.
Dit alles in samenwerking met Marjan Mijnsbergen, een inspirerend docent in abstract schilderen.
Samen gaan wij jullie begeleiden in haar prachtige huis in Bergen op Zoom.

Javelin woont en werkt in Driebergen. Ze komt speciaal naar het zuiden, Bergen op Zoom, zodat je niet ver hoeft te reizen om van haar kennis te kunnen genieten.

Vol is vol! Dus wees er tijdig bij.
Datum:

Tijd:       10 tot 17 uur
Kosten: € 95, –
Alles inclusief drinken, vegetarische lunch, schildersdoek en alle materialen.
Praktische details ontvang je na je aanmelding.

Voor meer informatie kunt u bellen met Marjan of Javelin. Of mail naar:
Marjan-mijnsbergen@xs4all.nl
tel. 06-27 49 65 95
Javelin,schram@ziggo.nl 
tel. 06-24 51 93 50

 

VRIJ VAN GEEST SCHILDERENIMG_5847

Wil je ook (leren) schilderen met acrylverf en met gebruik van allerhande materialen? Je hoeft geen kennis te hebben van schilderen! Je leert (indien je wenst) met behulp van verschillende materialen: papier, karton, zand, glasparels enz. een mooi (abstract) schilderij te maken! Ontdek je eigen creatieve vermogens! Je hoeft niets aan te schaffen, slechts een schort/oud hemd meenemen.  Gewoon meedoen voor de gezelligheid omdat je thuis niet aan schilderen toekomt mag natuurlijk ook. Je mag zelf een voorbeeld meenemen.

Tijd: Woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Je kunt op elk moment instromen.

Kosten: € 100,00 voor een 10-lesknipkaart! (incl. gebruik van acryl/mixed media, kwasten en allerhande materialen). Dus als je een keer niet kan, geen probleem, dan kost het je niets.  Voel je vrij om te komen als je kan. Je hoeft alleen je eigen schildersdoek mee te nemen en een oud overhemd of schort. Uiteraard is er koffie/thee en wat lekkers.

WORKSHOP “Loslaten en Ontvangen”

Dagprogramma 10.30 – 17.00 uur. € 75,00 incl. alle materialen, hapjes/drankjes en een heerlijke DSCF8037vegetarische lunch. DSCF8060

 

 

Werken aan jezelf op een fijne, creatieve en (ont)spannende manier. Laat je al schilderend meevoeren in een heerlijk (ont)spannende dag, waar -intuïtief- gewerkt wordt aan jezelf om je onbewuste vermogens en/of verlangens te (her)ontdekken. Het is echt een (ont)spannend avontuur.Je hoeft echt niet te kunnen schilderen! Je werk is als het ware een spiegel van je onbewuste beelden en vermogens.

Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Genieten en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord.

In een kleine groep (minimaal 4 tot maximaal 8 personen) kun je in alle rust en stilte schilderend of tekenend jouw onbewuste “proces” in beeld brengen. Dit gaat echt vanzelf! Het is een persoonlijke cadeau, voor en door jou!

Na een inleiding (ademhaling-, ontspanning- en visualisatieoefening) wordt je als het ware het beeldende werk ingeleid, dus je hoeft je niet af te vragen wat je “moet gaan maken”. Je hoeft absoluut geen kunstenaar te zijn om dit te doen! Als je je werkstuk thuis een centrale plek geeft, kun je steeds weer even terugkeren naar die rust en de onbewuste boodschap die je ontvangen hebt. Er gaat een helende werking uit van je eigen creatie.

Dagprogramma 10.30 – 17.00 uur. € 75,00 incl. alle materialen, hapjes/drankjes en een heerlijke vegetarische lunch.

Bij voldoen deelname op zaterdag 28 oktober


WORKSHOP “Drijfveren en Talenten”

Ochtendprogramma 9.30 uur – 12.00 uur. 7 dagdelen.  € 140,00 incl. koffie/thee en wat lekkers.

Iedereen wordt geboren met unieke en duurzame talenten! Kom erachter wat jouw talenten en drijfveren zijn. Ieder mens heeft een bepaalde mate van talenten, intelligentie, sociale vermogens en vaardigheden. De één is wat slimmer, de andere handiger, weer een ander meer sociaal vaardig. Veel mensen zijn er van overtuigd dat het wegwerken van tekortkomingen leidt tot de beste ontwikkeling en prestaties. Dit is een grote misvatting! We presteren en ontwikkelen ons namelijk het best als we ons richten op onze talenten en sterke punten.

Ontdek jouw verschillende persoonlijkheidsdelen, je drijfveren en je (ongekende) talenten  in een 7-delig stappenplan.

Versterk je eigenwaarde of ontdek je verborgen verlangens aan de hand van 7 bijzondere oefeningen.

Het versterken van eigenwaarde is de bron van oplossingen voor allerlei randproblemen. Als je voldoende eigenwaarde hebt, zul je deze problemen niet meer ondervinden.

Bij voldoende eigenwaarde:

  • Ben je veel waard, ken je je waarde en vind je jezelf oké
  • Ken je je doel, je levensopdracht en ben je blij met je leven
  • Zorg je goed voor jezelf, fysiek, mentaal, spiritueel, emotioneel
  • Ben je geheel onafhankelijk van anderen, hun aandacht, bevestiging
  • Gun je jezelf alles wat je wenst en nodig hebt: een thuis, geld, voeding, aandacht, verzorging,  emotionele vervulling, spirituele ontwikkeling, wijsheid en kennis…

Maar wat is eigenwaarde? Wanneer is het voldoende? Hoe kom je van al die inprentingen, belemmerende overtuigingen, angsten af? Hoe vervul je je diepste wensen? Hoe ga je om met je verborgen verlangens of ken je überhaupt deze verlangens wel? Hoe ontdek je die? Daar houden wij ons in dit 7-delig stappenplan mee bezig. Alle 7 stappen samen maken dat je werkt aan het geheel van jouw zijn!

Dit proces kan je privé volgen, maar ook in groepsverband (minimaal 4 – maximaal 8 personen).

Wil je graag meedoen maar ben je op de gegeven dagdelen verhinderd,  meld je aan, want zodra er meer personen zich hebben opgeven voor andere dag/delen dan krijg je hierover bericht.

Woensdagochtend data in overleg bij voldoende deelnemers.


WORKSHOP “Maak je eigen Schatkaart”

Dagprogramma 10.30 – 17.00 uur. € 75,00 incl. alle materialen, hapjes/drankjes en een heerlijke vegetarische lunch.

Een Schatkaart is een persoonlijke verbeelding van de werkelijkheid zoals je die graag verlangt.

Het is een positieve voorstelling van dat wat je wilt bereiken. Op allerlei manieren kun je je schatkaart vormgeven. Door te tekenen, te schilderen of plakken en knippen en er een collage van maken met afbeeldingen en woorden die je knipt uit tijdschriften, boeken, kranten etc. Een schatkaart is een verbeelding van jezelf, wanneer je doel helemaal verwezenlijkt is. Bijvoorbeeld het beeld van jezelf in blakende gezondheid, jezelf met je perfecte baan, jezelf met de ideale partner, jezelf echt gebruikmakend van je creatieve mogelijkheden enz.

Zicht krijgen op een gewenste toekomst

Persoonlijke groei heeft alles te maken met het onderzoeken van datgene wat je nu écht wilt.

Maar weten wat je wilt is niet genoeg voor het behalen van je succes(sen), je dient ook actie te ondernemen. De mate van succes bij het behalen van persoonlijke doelstellingen blijkt vooral samen te hangen met de manier waarop, dus hoe je je doel stelt. Hoe kan je focussen op iets wat niet scherpgesteld is?

Hieronder enkele levensvragen waar ieder van ons mee te maken heeft. Soms lijkt het alsof het leven ons overkomt en we er zelf geen invloed op hebben.

  • Gebruik ik mijn kwaliteiten voldoende en passend bij mezelf?
  • Waar speelt oude ballast mij parten
  • Wat is voedend in mijn leven en wat beperkt me?

Tijdens de visualisatieoefening zullen de antwoorden en/of beelden als vanzelf bij je aandienen. Je diepste wens ga je creatief verwerken in een collage, schilderij of in een combinatie hiervan. Heerlijk ontspanning en je batterij weer opladen, maar ook om jouw wens creatief vorm te geven. Het is echt een (ont)spannend avontuur.

In een kleine groep (minimaal 4 tot maximaal 8 personen) kun je in alle rust en stilte jouw onbewuste “wens” in beeld brengen. Dit gaat echt vanzelf! Het is een persoonlijke cadeau, voor en door jou!

Dagprogramma 10.30 – 17.00 uur. € 75,00 incl. alle materialen, hapjes/drankjes en een heerlijke vegetarische lunch.

Op bestelling/aanvraag.

 


praktijkzonneklala