Investeren in jezelf, je bent het waard!

Investeren in jezelf, je bent het waard!

Een ‘heel’ mensen worden is geen sinecure. Daar is inzet, durf en soms ook hulp voor nodig om door te kunnen gaan, angst en onzekerheid te overwinnen en vertrouwen te ontwikkelen.

Als je een goede therapeut hebt, dan zorgt deze ervoor dat je niets wordt aangepraat of opgedragen. Het antwoord moet vanuit jezelf, je ‘ware’ ik komen. Maar het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat er meer in jezelf zit dan er nu uitkomt. Dat kan ook een belangrijke motivatie zijn om met jezelf aan de slag te gaan. Liefde, kracht en bezieling vinden (in jezelf), dat kan alleen als er innerlijke harmonie is.

Aan de ene kant voelen en weten we dat we een vrije wil hebben, aan de andere kant is het duidelijk dat ons denken, voelen en handelen ook bepaald wordt door aanleg, erfelijkheid, opvoeding en sociaal-cultureel milieu.

Als therapeut fungeer ik als een hulpmiddel om inzicht te verkrijgen in datgene wat je (nog) niet wist, eventueel ontbreekt of nodig denkt te hebben. We gaan op zoek naar wat jouw talenten en drijfveren zijn en wat jou er eventueel van weerhoudt om deze ten volle te benutten om je doel(en) te bereiken.

Uiteindelijk evalueren we of de inzichten die je hebt opgedaan in de sessies effect in de dagelijkse (werk)praktijk hebben. Je creatieve denkproces wordt gestimuleerd, je leert anders naar dingen te kijken.

Polyenergetische Therapie & (Kunstzinnige) Coaching

Polyenergetische therapie is een holistische vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste technieken uit zowel de klassieke als moderne psychotherapie.

De kracht van polyenergetische therapie is dat het werkt op een diep bewustzijnsniveau zodat het zelfgenezend vermogen op lichamelijk en geestelijk gebied wordt aangezet tot activering en herstel. Een sessie kan bestaan uit (een mix van) therapievormen die bij jou en/of het probleem het beste past. De combinatie van technieken worden precies afgestemd op de persoon en de hulpvraag. Denk daarbij aan hypnotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie, *energiewerk en lichaamswerk, NLP, creatieve therapie en (non-)verbale communicatie, ademhalingsoefeningen, chakrapsychologie (volgens C.G. Jung), innerlijk kindwerk, voice-dialogue. Verder maak ik ook (op verzoek) gebruik van kunstzinnige therapie.

Holisme komt van het Griekse woord holon, dat het geheel betekent. Holisme is de levensovertuiging dat alles met elkaar is verbonden. Holisme wordt veel gebruikt bij alternatieve geneeswijzen waarbij naar de mens in zijn geheel wordt gekeken en niet alleen naar de symptomen. Holistische geneeswijzen gaan ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen met de universele energie.

* Energie

Alles is energie, alles is trilling. Trillingen zijn frequenties. Zo is het menselijk lichaam ook één vibrerende massa die bestaat uit een grote menigte moleculen met hun atomen en de daaromheen bewegende deeltjes die allerlei verschillende trillingen teweeg brengen. De trillingen in het bewustzijn werken in op het fysieke lichaam en omgekeerd werken de trillingen van het fysieke lichaam in op het bewustzijn.

Wilt u meer weten over de kleine deeltjes waaruit ons lichaam is opgebouwd, dan is de uitzending van DWDD University een aanrader.

(H)erken je dit?

Bij ieder van ons uiten spanningen zich weer anders:

Emotioneel:Gevoelens van onzekerheid, lusteloosheid, boosheid, gejaagdheid, schuld, hulpeloosheid

Lichamelijk: Hartkloppingen, migraine, rugpijn, duizeligheid, moeheid, pijn op de borst

Verstandelijk: Piekeren, concentratieverlies, vergeetachtig zijn, verlies van overzicht, desinteresse

Gedragsmatig: Overmatig eten, drinken, roken, slapeloosheid, huilen, ondermaats presteren, medicijngebruik

Aansluiting vinden op die specifieke belevingswereld is belangrijk om een beter inzicht in de problematiek te krijgen en zo te komen tot inzicht / genezing. De energetische aspecten in de therapie zorgt ervoor dat de sessie met een veilig en comfortabel gevoel kan worden afgesloten.

Reden om hulp te zoeken:

 • Zit je niet lekker in je vel?
 •  Burn-out of stress verschijnselen
 •  Heb je last van angsten, depressies, nervositeit?
 •  Of lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak te vinden is?
 •  Wil je werken aan jezelf en met je probleem aan de slag?
 •  Heb je gewoon even een “sparringpartner” nodig?
 •  Wil je werken aan belemmerende overtuigingen?
 •  Heb je relatie- of huwelijksproblemen? (ook voor kinderen)
 •  Wil je je ongekende vermogens ontdekken?
 •  Heb je zin om jezelf te (her)ontdekken middels kunstzinnige therapie
 •  Een heerlijke ontspanningsdag te beleven door het volgen van een workshop

praktijkkk