Over mij

Over mij en mijn werkwijze

Bijna 19 jaar heb ik gewerkt als bibliothecaresse in een wetenschappelijke bibliotheek (TNO-Voeding te Zeist). Ik heb daar een fantastische tijd en interessant werk gehad.

In 1998 heb ik echter het roer omgegooid. Ik had inmiddels ontdekt dat mijn kwaliteiten liggen bij het begeleiden en ondersteunen van mensen.

Omdat ik al jong geïnteresseerd was in astrologie en de psyche van de mens ben ik de opleiding tot astroloog gaan doen. Die vond ik echter te ’technisch’. De basis voor mijn praktijk heb ik gelegd in de opleiding Trainer & Coach Persoonlijke Ontwikkeling, welke ik in 2003 heb afgerond. Intuïtieve astrologie (volgens C.G. Jung), psychologie en chakrameditatie vormen hierin de hoekstenen. Daarna heb ik de 4-jarige opleiding tot Polyenergetisch therapeut afgerond, een medische basisopleiding en een opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coachen gedaan aan de Kleine Tiki te Breda. Mede omdat ikzelf ook heel graag met Kunst bezig ben. Schilderen is mijn passie.

Tevens wat cursussen zoals:

Basis Intuïtieve Ontwikkeling I+II. Het pad van omkering. Essence College, Bodegraven.

Doorheen pijn en verdriet houden van het leven (over rouwverwerking en verdriet, hoopvol omgaan met ziekte en verlies). Prof. Manu Keirse. Universiteit Vrije Tijd.

Archetypen in de mens. Griekse mythen als blijvende bron van zelfkennis. Prof. Freddy Decreus. Om belangrijke gebeurtenissen en fenomenen te verklaren en over de fundamentele vragen waar wij nog altijd mee worstelen. Universiteit Vrije Tijd.

De Helende Route. Je fysieke weg. N.a.v. Brandon Bays.

Praktische wijsheid voor het overwinnen van moeilijkheden en het transformeren van negatieve gedachten en emoties bij Sogyal Rinpoche.

Meridianen- en elementenleer. Wellness Academie, Vlaamse Overheid.

Reiki-I en een Hotstone-massage cursus.

Ook heb ik zelf een cursus ontwikkeld en gegeven “ONT-MOET” jezelf, de rode draad in je leven. (10 avonden).

Naast mijn praktijk, gezin en hobby’s ben ik ook actief in het vrijwilligerswerk. Jaren geleden ben ik begonnen met het coachen van probleemgezinnen. Daarna ben ik als vrijwilliger bij Humanitas gaan werken. Als “Maatje”, huiscoach (van ex-asielzoekers), projectbegeleider, bestuurslid en lid van de Ledenraad.

Graag wil ik mijn eigen levenservaring en kennis gebruiken om anderen te begeleiden in hun persoonlijke groei of bij het oplossen van problemen. Mijn manier van werken kenmerkt zich door het gebruiken van (een mix van) therapievormen, door aandachtig te luisteren en ook door te confronteren. Tevens reik ik nieuwe invalshoeken aan. Ik ben positief, enthousiast en doelgericht en heb aandacht voor je manier van (ver)werken, reageren, je mogelijkheden en strijdpunten, talenten en vaardigheden. Ik begeleid je in het leren te (h)erkennen, verwerken, accepteren, keuzes maken, grenzen stellen, om weer te kunnen genieten van het leven.

Ik heb al veel cliënten gehad met verschillende vormen van problemen, maar jongeren met AD(H)D hebben mijn bijzondere aandacht.

Mijn grote passie is schilderen/kunst maken. Als je interesse hebt om mijn kunstwerken te zien, kijk dan op:

Home

Home

zonne