Workshops of schilderles

Kijk voor alle data van de workshops bij Agenda of voor meer informatie op mijn kunstsite:

https://www.zonneklaarkunst.nl/

of op Facebook:

https://www.facebook.com/praktijkzonneklaar/

 

WOENSDAGMIDDAG – VRIJE INLOOP SCHILDEREN

Op woensdagmiddag kun je vrij komen schilderen. Alle materialen zijn aanwezig. Je hoeft alleen je eigen schildersdoek mee te nemen. Je kunt een 10-knipkaart kopen voor € 100,- Bij vakantie of verhindering kost het je dus niets.

2013-09 Energy by Orange

Kom jij goed uit de verf?                       

Intuïtief schilderen (schilderen op gevoel) is een manier om je te uiten en dichter bij jezelf en de ander te komen, om contact te maken met je gevoel. In deze workshop kun je dat ontdekken. Speciaal bij intuïtief schilderen. Daarbij laat je het denken en je ratio helemaal los tijdens het schilderen. Jouwen handen mogen het werk doen. Door deze workshop kom je dicht bij jezelf en maak je eigenlijk een soort innerlijke reis. De gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je zult genieten van de kleuren die op het doek te voorschijn komen.

Deze workshop vereist geen enkele ervaring met schilderen.

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het gaat om het proces van het loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd. Alvorens te gaan schilderen doen we daarom samen een ontspanningsoefening die ervoor zorgt dat je even los kunt komen van jouw dagelijkse beslommeringen. Onder inspirerende begeleiding maak je een uniek kunstwerk naar gevoel op doek. Het kunstwerk zal waarschijnlijk over je zelf en wat er in je leeft gaan, of over hoe je je voelt.

Een dag/middag vol ontspanning en uitdaging. Heerlijk je “batterij” weer opladen!

Voor wie?

–           Werken aan jezelf (“in je eentje”). Goed voor datgene wat je wilt loslaten.

–           Als alternatieve vorm van therapie.

–           Heerlijk ontspanning en je batterij weer op te laden, maar ook om je onbewuste vermogens en/of verlangen te              (her)ontdekken.

 Waarom?

In een kleine groep van maximaal 8 personen kun je in alle rust en stilte schilderend of tekenend jouw onbewuste “proces” in beeld brengen. Dit gaat echt vanzelf!

Na een inleiding (van ademhaling-, ontspanning- en visualisatieoefeningen) wordt je als het ware het beeldende werk ingeleid, dus je hoeft je niet af te vragen wat je “moet gaan maken”. Je hoeft absoluut geen kunstenaar te zijn om dit te doen! Als je je werkstuk thuis een centrale plek geeft, kun je steeds weer even terugkeren naar die rust en de onbewuste boodschap die je mogelijk ontvangen hebt.

Vanaf 11.00 word je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Na het schilderen staat er een heerlijke lunch voor je klaar en volgt het vervolgtraject, eventueel n.a.v. een zelf gekozen thema, dat zich die dag aandient. Hierbij leer je ook meer over diverse technieken. We ronden de workshop rond 16 uur af met een gezamenlijk drankje.

Werken aan jezelf op een fijne, creatieve en (ont)spannende manier. Laat je al schilderend meevoeren in een heerlijk (ont)spannende dag, waar –intuïtief- gewerkt wordt aan jezelf. Je hoeft echt niet te kunnen schilderen! Je werk is als het ware een spiegel van je onbewuste beelden en vermogens.

Durf jij het aan? Open jezelf en je zult versteld zijn!         paint

Gun jezelf een verrijkende ervaring in een authentieke omgeving waarin verwondering en respect een belangrijke plaats innemen, waar je jouw creativiteit en kunstzinnigheid zult ontdekken.

Durf je iets nieuws aan te gaan?

In de  intuïtieve en creatieve workshops bij Praktijk Zonneklaar kom je dichter bij jezelf. Aan de ene kant is het zeer ontspannend (door de oefeningen, meditaties enz.), aan de andere kant is het ook weer spannend te ontdekken welke nieuwe mogelijkheden je in jezelf zult ontdekken. Het maakt zaken helder en herkenbaar.

Intuïtieve creatieve workshops zijn heel geschikt om iets te verwerken, te ontdekken of iets wat je zou willen veranderen maar niet weet hoe. Maar het kan ook omdat je wilt leren schilderen vanuit je intuïtie. Kunstzinnig werken kan therapeutisch en helend zijn, een ontdekkingsreis of gewoon om heerlijk te ontspannen en je eigen authenticiteit te ontdekken.

Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Genieten en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord.

Dit alles vindt plaats in een sfeervol atelier, een authentieke zolder in het hartje van Bergen op Zoom.

Groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Op externe locatie aantal in overleg.

Dagworkshops:
Standaard beginnen alle workshops (tenzij aangegeven) met een inloopmoment met koffie/thee en wat lekkers en een kennismakingsrondje. Op de aangegeven tijd gaan we aan de slag en beginnen met een ontspanningsoefening, meditatie en/of visualisatieoefening. Deze zorgen ervoor dat je helemaal bij jezelf kunt komen, je dagelijkse zorgen en beslommeringen los te laten en in het nu te komen. Soms gebruik ik daarbij ook rustgevende muziek. Tijdens de visualisatieoefening zullen antwoorden op bepaalde vragen spontaan bij je opkomen. Deze zul je intuïtief gaan verwerken in een werkstuk of schilderij. Je gaat o.a. aan de slag met kwast, paletmes, spons enz. en wellicht ook met je handen. Zij voeren je mee. Zij laten zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. Nu eens met weinig woorden waar kleuren en materialen gebruiken zo helend kan werken. Je gaat naar huis met je eigen Kunstwerk!

ray

Bij een dagprogramma staat er rond 13.00 uur een heerlijke lunch klaar en in de middag maak je het werkstuk of schilderij af vanuit het thema van die dag of dat zich vanzelf bij jou aandient. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen vertrouwen te hebben dat “het” er zal zijn.

Van ong. 15.30-16.30 uur ronden we de workshop af met een hapje en drankje en kijken we naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Natuurlijk ben je vrij om daar in iets persoonlijks te delen.

Kosten: Afhankelijk van de workshop en dag/deel. Zie Agenda.

Alle workshops zijn incl. alle materialen, papier, schildersdoek, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke (vegetarische) lunch (bij een dag-workshop). Tenzij anders aangegeven.

Kijk bij AGENDA voor de thema’s en data.

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe data, mail je naam en eventueel je telefoonnummer door o.v.v. Agenda Workshops Praktijk Zonneklaar aan: info@praktijkzonneklaar.nl